La promesa als veïns de les urbanitzacions del Baradello, el Sargento i Montesol, de la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil per donar cobertura a aquestes zones, és ja quasi històrica. En aquest aspecte, Guanyar Alcoi demana «serietat al Govern del PSOE i agilitat en la instal·lació de l’antena de telefonia mòbil a la Mariola».

Des que en juny 2009 els veïns i veïnes de la zona es van mobilitzar i van aconseguir que l’Ajuntament acordara un procés per facilitar la instal·lació de l’antena de telefonia mòbil, la col·locació d’aquesta ha sigut i, asseveren des de Guanyar «continua sent una quimera que s’utilitza de forma partidista i electoralista», diuen.

La regidora de Guanyar Alcoi, Vicky Llàcer, assegura al respecte que «hem vist de tot, des de Jorge Sedano com a Alcalde, fent-se fotos en els terrenys on suposadament anava a instal·lar-se l’antena, inclús sabent que el mateix Ajuntament havia denegat els permisos, com també promeses del PSOE, afirmant que, si accedia al Govern, la instal·lació es faria efectiva i, naturalment, enfrontaments i excuses buscant responsables del perquè no s’havia instal·lat l’antena».

En aquestes urbanitzacions residixen veïns i veïnes d’Alcoi i que, si en 2009 demandaven i tenien necessitat d’accedir a aquest servei, hui en dia se’ls fa quasi imprescindible disposar d’ell.

L’última notícia al respecte va tindre lloc el passat mes d’octubre, quan Toni Francés va anunciar en roda de premsa, acompanyat del director autonòmic de Movistar José Manuel Plaza, la imminent instal·lació a càrrec de Telefònica d’una antena de telecomunicacions que donara servei 4G a les urbanitzacions del Sargento, Montesol i El Baradello. En la mateixa roda de premsa s’anunciava que el projecte, que estava valorat en 60.000 euros, estaria acabat a principis de 2018.

La regidora continua dient que «ja estem en febrer i a hores d’ara aquesta zona de la Mariola continua sense cobertura mòbil. La ciutadania es mereix conèixer si els anuncis en premsa per part del govern són reals i seriosos o sols anuncis per mantenir contenta durant un temps a la ciutadania».

En aquest aspecte, Llàcer demana al Govern que «siga seriós amb les seues promeses i que no jugue amb les expectatives de la ciutadania», a més que anuncia que «preguntarem en la pròxima comissió informativa per a quan està previst l’inici de les obres que s’havien anunciat per abans de final d’any i el que és més important, quan estarà operativa l’antena per donar servei a la zona».

També es preguntarà en aquesta informació si aquestes obres suposaran algun cost a l’Ajuntament.