Alcoi ha demanat un total de 66.393,55 euros repartits en dos programes diferents que suposen 4 projectes turístics per a la ciutat. Destaca l’adequació i millora de l’accessibilitat i ciclista en els màrgens del riu Riquer entre el pont de Cervantes i la Font del Quinzet.

L’Agència Valenciana de Turisme (AVT) té dos programes d’ajudes, el primer és per la inversions i adequacions dels serveis i recursos turístics. Cada ciutat només pot presentar un projecte en aquest programa, i la nostra ciutat ha presentat l’adequació de la zona que va des de baix del pont de Cervantes fins la Font del Quinzet i que permetrà una vegada estiga realitzat tant aquest projecte com la passarel·la que unirà la zona esportiva de Santa Ana amb la de Work Out de baix d’aquest pont, poder anar des del Museu dels Bombers al Racó de Sant Bonaventura. L’import presentat és de 71.755,18 euros del que el màxim subvencionable són 35.877,59 euros.

Per al segon programa creat per a la competitivitat dels destins turístics es sol·liciten dins de l’apartat d’implantació i certificats de sistemes de qualitat, 3.098,81euros que és el màxim subvencionable del total del projecte que són 6.197,62 euros, per al seguiment del Certificat de la Q de Qualitat. En el punt de l’impuls de la imatge de les destinacions turístiques, demanen per a la Campanya de publicitat de Moros i Cristians amb 23.486,55 euros, cal destacar que aquest ha estat el projecte que major puntuació i import va rebre dins d’aquest programa durant la darrera convocatòria. A més, se sol·liciten 3.930,60 euros per al suport a la prestació de serveis turístics.

La regidora de turisme, Lorena Zamorano, destaca «aquestes subvencions ens ajuden a la promoció turística de la nostra ciutat. El projecte d’unir el Riu Riquer amb la Font del Quinzet farà, que pugam gaudir més encara del nostre entorn natural. Seguirem treballant per impulsar la nostra ciutat com a destinació turística de qualitat».