Ahir es va anunciar al Butlletí Oficial de la Província d’Alacant (BOP) que l’Ajuntament d’Alcoi licita per primera vegada el servei de gestió de vehicles abandonats que, per la seua situació, ostenten la consideració de residus sòlids urbans. Es posa fi doncs a la degradació i les molèsties que ocasionaven aquests vehicles, els quals fins ara eren dipositats de manera indefinida al dipòsit municipal. L’empresa adjudicatària haurà de fer front durant els dos anys contractuals al pagament de cada vehicle retirat, per la qual cosa, a la subhasta pública es valoraran les ofertes més elevades i per extensió, més avantatjoses per a l’administració local.

El regidor de mobilitat, Jordi Martínez, destaca que l’anterior model de gestió «ocasionava greus inconvenients, tant per les filtracions al sòl que generaven els mateixos vehicles, com pels problemes derivats de la falta d’espai». A partir d’ara, recalca el regidor, «l’empresa adjudicatària es farà càrrec regularment d’aquests vehicles, amb el benefici econòmic que suposarà per a l’erari públic i la tranquil·litat de saber que seran gestionats d’acord a la normativa vigent». Cal dir que la situació d’aquests vehicles era derivada pel seu estat d’abandonament o fruit d’una resolució judicial.

Quant al procediment d’adjudicació, a la resolució publicada al BOP, s’estableixen tres tipologies de vehicles: tipus A, turismes, furgonetes, furgons, camions de 3 ó 4 rodes fins a 3.500 quilos; tipus B, ciclomotors i motocicletes; i tipus C, vehicles amb un pes superior als 3.500 quilos. L’Ajuntament s’encarregarà d’adjudicar el contracte tenint en compte únicament l’oferta a l’alça en el preu inicial per a cada tipus de vehicle (120 € per als tipus A, 25 € per als tipus B, i 200 € per al tipus C).

Amb un màxim de 100 punts, s’atorgaran 70 a l’empresa que presente l’oferta més elevada per a la tipologia A, atribuint-se a la resta d’ofertes la puntuació que escaiga proporcionalment. El mateix ocorrerà per a la tipologia B, amb un màxim de 20 punts; i per a la C, amb un màxim de 10 punts.

Les empreses disposen de 15 dies a partir de la publicació de l’anunci per presentar les seues sol·licituds.