El Teatre Principal d’Alcoi és de propietat municipal i, per tant, es continuarà programant activitats, tal com es destaca des del departament de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi. Igualment, l’Escola de Teatre Municipal també seguirà amb el seu curs, i el «Betlem de Tirisiti» realitzarà les seues funcions, com ha fet als últims anys, en tractar-se d’una actuació artística de caràcter especial i anar amb un altre tipus de contracte.

La finalització del contracte municipal per a gestionar el Teatre Principal no suposarà ni la cancel·lació de les activitats ni l’aturada de programació, ja que es continuarà treballant amb programació municipal i amb la contractació puntual d’una empresa tècnica per a les diferents actuacions fins que s’adjudique el nou contracte.

Des de l’Ajuntament es destaca la normalitat i s’assegura que no «s’han explicat bé les coses, amb la clara intenció de fer creure a tot el món, per exemple, que el nostre personatge més estimat, Tirisiti, i les seues representacions perillen. Aquest contracte sempre ha sigut independent al de la gestió general del teatre però, a banda, com tots sabem, hi ha coses que estan per damunt de tot i de tots, no són propietat de ningú més que del poble d’Alcoi i amb ell continuaran» aclareix el regidor de cultura, Raül Llopis.

«Com la resta de serveis municipals, la cultura també ha de complir amb la llei de contractes i les empreses tenen els mateixos requeriments que la resta» explica Raül Llopis, que afegeix: «Seguim treballant per a tenir espais culturals de qualitat, diversos i adaptats a les necessitats dels alcoians. Ara, s’obri una nova etapa, tot canvi és una oportunitat i tenim el repte de que la nova etapa siga positiva per a tots».

Davant de la «desinformació i rumors malintencionats del cap de setmana» diuen des de l’Ajuntament, des de Cultura recorden a qualsevol entitat que pot posar-se en contacte amb la regidoria per aclarir els dubtes que tinguen. «Som conscients de la situació i ens adaptarem a cada cas buscant una solució adequada com sempre hem fet» conclou Llopis.