El dimecres 21 de febrer a les 19 hores tindrà lloc una xerrada oberta al Centre Cultural Ovidi Montllor en la que es debatrà sobre, diuen, “l’exili econòmic i diverses propostes per mirar de facilitar les oportunitats de retorn d’aquell que s’han vist forçats a anar-se’n lluny per trobar una feina digna”.

Des de Guanyar Alcoi es volen proposar mesures per facilitar el retorn dels exiliats econòmics a Alcoi i que junt amb ells retorne la seua experiència i formació. L’objectiu és que s’apliquen diverses mesures per facilitar les oportunitats de retorn a Alcoi d’aquells “exiliats econòmics” que vulguen retornar. “Som conscients que amb aquestes mesures no se soluciona la totalitat del problema. Per acabar amb l’exili econòmic i afavorir el retorn s’ha de realitzar una gran transformació del model productiu perquè l’actual implica clarament precarietat, estacionalitat i altes taxes d’atur, especialment juvenil i aquestes polítiques no han de ser puntuals i donar-se a diferents àmbits i escales. De la mateixa manera es podria establir una oficina per l’assessorament i ajuda dels retornats i les seues famílies” asseveren des de la plataforma ciutadana.

Per decidir tot açò es proposa també que s’inicie un procés de consulta a la ciutadania, agents socials i personal tècnic municipal per tal de determinar la quantia apropiada d’aquestes ajudes i els formats d’assignació més adequats.

La xarrada
Per presentar aquesta proposta Guanyar Alcoi organitza un acte obert on escoltarem diferents punts de vista. Participaran “exiliats econòmics” d’Alcoi de diverses generacions i polítics de municipis on també s’han presentat mesures similars. Es realitzaran també connexions per videoconferència amb integrants de la Marea Granate, col·lectiu que agrupa als emigrants espanyols forçats a abandonar el seu territori a la recerca de feina digna.

L’acte serà demà dimecres 21 de febrer a les 19 h en el Centre Cultural Ovidi Montllor (C/ Vistabella, 8 ).