Des de Podem es dona suport a les convocatòries de vaga per al proper 8 de març, amb motiu del Dia de la Dona, tant la que ha realitzat la coordinadora 8-M, com l’atur laboral de dues hores que han anunciat els dos principals sindicats CCOO i UGT.

Asseguren que a la inacceptable violència masclista que només a Espanya ha suposat l’assassinat de més de 1.000 dones en tot just 14 anys, se sumen les conseqüències infames que en ple segle XXI té la desigualtat entre dones i homes a tot el món.

Aarón Ferrándiz, membre de Podem Alcoi afirma que “aquesta desigualtat es manifesta diàriament en múltiples àmbits però, sens dubte, en el camp laboral és on es presenten d’una forma més evident. La bretxa salarial entre gèneres és del 20% a favor dels homes, i és que les dones segueixen assumint en tot el món una càrrega desproporcionada de treball no remunerat.”
“A més el permisos de maternitat i paternitat que possibiliten el repartiment de responsabilitats en lacura de filles i fills entre ambdós progenitors són insuficients i escassos” continua el membre de la formació morada. “Així mateix les dones migrants es veuen sotmeses a condicions laborals més precàries que els homes migrants veient exposades a jornades de treball més llargues i a un accés a la protecció social inexistent o molt limitat”.

La violència contra les dones en l’espai laboral és una realitat inadmissible. Només a la Unió Europea el 32% de les dones que asseguren haver experimentat assetjament sexual, l’han patit en el seu lloc de treball. Les dones representen el 65% de la població mundial que tenint dret a rebre una pensió de jubilació no la reben. Tot això per esmentar només algunes dades
que constaten la preocupant situació de les dones en el camp laboral a nivell mundial.

Davant d’això, Aarón Ferrándiz afirma que “acabar amb la discriminació entre dones i homes resulta, no tant sols un deure ètic, sinó un inajornable compromís històric en el qual totes les institucions de l’Estat, inclosos els ajuntaments han de participar activament i protagónicament”.