El Parc Natural de la Font Roja serà un dels escenaris del projecte ‘Net to Net’, un programa de voluntariat ambiental que permetrà conèixer els efectes del canvi climàtic a través de la seua incidència en les plantes.

La iniciativa ha estat impulsada per la Fudación Caja Mediterráneo i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Alcoi i la Universitat d’Alacant, a través de l’Estació Científica Font Roja.

Luis Boyer, president de la Fundació, ha avançat en roda de premsa que el projecte ha rebut una subvenció de 30.000 € del Ministeri de Medi Ambient. En companyia d’ell es trobava l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i el coordinador l’Estació Científica Font Roja, Andreu Bonet, el qual ha explicat que la recol·lecció de dades fenológiques es durà a terme en altres dos llocs d’interés comunitari (LIC): la Serra de Crevillent i la de Carrascoy y el Valle (Múrcia). Aquests LIC, juntament amb el Carrascar de la Font Roja, estan circumscrits a la Xarxa Natura 2000, la majora xarxa ecològica mundial.

De manera complementària, el CEMA Font Roja acollirà tres jornades formatives: ‘Cultiva la red natura 2000’ (sobre agricultura ecològica), ‘Cuida la red natura 2000’ (sobre caça sostenible) i ‘Vive la red natura 2000’ (sobre turisme sostenible).

Per a obtenir més informació i/o formalitzar les inscripcions s’ha d’enviar un correu electrònic a l’adreça medioambiente@cajamediterraneo.es o trucar al número de telèfon del CEMA Font Roja 965 33 19 87.

Carrascar de la Font Roja

Carrascar de la Font Roja

Moment de la presentació