Dins del cicle “10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic”, organitzat per l’Ajuntament d’Alcoi en col·laboració amb el Museu Arqueològic Municipal i el CAEHA – Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, ahir va tindre lloc una visita a l’antic poblat musulmà de “El Castellar”

Ben prompte, a les 8:30 del matí, partia des de l’emblemàtic Camp del Collao el nodrit grup d’excursionistes. Prompte es deixava arrere el barri de Batoi i, al costat del barranc de Trencacaps, començaven els desnivells exigents que poc ens feien guanyar altura fins a aconseguir arribar als vestigis del jaciment arqueològic del Castellar.

Una vegada en els dominis de l’antic assentament musulmà, ocupat fins al segle XIII, l’arqueòleg Germán Pérez Botí, membre del CAEHA, va posar als visitants en el context d’aquell assentament. Un privilegiat mirador des del qual es controlava tota la vall del riu d’Alcoi -Serpis-.

Els excursionistes van poder veure in situ les excavacions realitzades en els dos últims anys, cridant poderosament l’atenció la muralla inferior del recinte, així com la presència de tres aljubs.