Al ple de l’Ajuntament d’Alcoi del passat dilluns es va aprovar la moció presentada per Compromís Alcoi en la que s’instava al govern de la ciutat a fer un llistat dels comerços històrics i elements peculiars d’aquests per a incloure’ls dins d’un catàleg d’elements a protegir, i es crearà una dotació econòmica per ajudar als propietaris.

El regidor Ivorra explica «a Compromís la defensa de l’economia de la nostra ciutat es fonamental, i el comerç és part important, com activitat generadora de llocs de treball i revitalitzadora dels nostres barris. En aquesta moció volem evitar que aquells referents comercials de la nostra identitat desapareguen injustificadament mantenint la idiosincràsia del comerç de la nostra ciutat»

«Nosaltres -comenta Ivorra- no volem entorpir l’avanç de la nostra ciutat, tot el contrari, cal fomentar totes aquelles activitats que siguen beneficioses per al conjunt de la nostra ciutat. Pensem que respectar els nostres trets identitaris no està en contra d’aquest avanç, i que prendre cura que no desapareguen coses tan senzilles com cartells, aparadors i elements decoratius d’uns pocs comerços amb interés, no sols no entorpeix aquesta evolució de la ciutat, sinó que la millora i la fa únic el nostre comerç front a altres poblacions que no tenen el luxe de comptar amb aquest tipus d’establiments»

Per al regidor «és una pena que el PP no considere important protegir i promoure la conservació d’aquest reduït nombre d’establiments» i continua «amb la votació favorable de PSOE, Guanyar i Ciudanados, hem fet un pas endavant per evitar que desaparega part de la nostra cultura, i a més d’assolir un comerç amb gran atractiu i personalitat a la nostra ciutat».