El Programa de Cinema en Valencià de la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament d’Alcoi que ofereix als centres educatius pel·lícules adaptades als diferents públics doblades al valencià ha rebut en la campanya del 2018, una reserva d’un total de 1667 alumnes.

En el programa que es duu endavant del 19 de febrer al 15 de març als matins al saló d’actes del Centre Cultural Mario Silvestre  participen 8 centres escolars de la ciutat: El Romeral, Miguel Hernandez, Salesianos San Vicente Ferrer, Tomás Llàcer, Sant Vicente de Paúl, Sagrada Família, Salesianos Juan XXIII, Carmelites – La Presentació i José Arnauda. Aquests dos últims s’incorporen aquest any a la campanya. El cicle es celebra en aquestes dates per no interferir en el desenvolupament del curs.

Aquest curs es projecten 6 pel·lícules diferents, recomanades per als diferents cicles educatius:  Dos col·legues al rescat, Mascotes, Your name, Angry Birds, Superherois, La vida d’En Carbassó i El regal de la Molly Monstre.

Raül Llopis destaca que: «Des de l’ajuntament i com no, des de la regidoria de política lingüística continuem apostant per fer aquests cicles de cinema en valencià, donant l’opció a que tots els centres de la ciutat puguen optar a vindre al centre cultural a gaudir d’un matí de cinema amb unes projeccions divertides i interessants per als més menuts en valencià, una llengua que hui en dia ja no poden sentir a la televisió, d’aquesta manera poden veure els infants el valencià a la pantalla. Agraïm als centres educatius la seua implicació també en aquest projecte».

Recordem que de les diferents regidories de l’Ajuntament, s’organitzen activitats per als alumnes alcoians de tot tipus, a més del cinema en valencià, tenim, per exemple, esportives com l’Escola Poliesportiva d’Iniciació (EPI); l’Escola Municipal de Teatre; el Consell Local de la Infància i l’Adolescència (CLIA); programes de Medi Ambient;  l’Esmorzar Saludable i Aula PI de la Regidoria d’Educació; i tallers de robòtica i programació des d’Agoralab, entre altres. L’any passat, també es va iniciar la Mostra de Teatre Escolar implicant a un gran nombre de centres educatius.