Per fer que la població jove siga partícip en la presa de decisions que afecten la ciutat, el passat divendres 23 de febrer es va reunir el Consell Local de la Infància i l’Adolescència (CLIA) amb l’objectiu de proposar nous usos per a la Colònia d’Aviació. Més de 30 alumnes procedents de 17 centres escolars de la nostra ciutat participaren en el taller, el qual va tindre lloc al Centre Cervantes Jove.

Els responsables de l’activitat asseguren que s’utilitzà una metodologia deliberativa per facilitar que els participants expressaren les seues necessitats, reflexionaren col·lectivament i arribaren a consens. En aquesta ocasió es feren propostes per al disseny de l’espai (parcs adaptats, amb tot tipus de serveis), dels equipaments culturals (biblioteca, teatre, cinema, galeria d’art…) i esportius (canxes, rocòdrom, piscina…), però també per al tipus d’activitats que volen a la Colònia d’Aviació: jocs a la moda com el paintball en totes les seues modalitats, jocs electrònics i de taula, una tirolina, una escape room, festes temàtiques (Nadal, Carnestoltes, Halloween…), etc.

Aquest taller se suma als realitzats amb els residents de la Colònia i amb els veïns de la zona, representats per les associacions de veïns de Santa Rosa i Els Clots. Amb la informació rebuda es redactarà un informe de propostes que seran posteriorment validades per l’equip tècnic de l’Ajuntament.

L’empresa encarregada del procés participatiu agraeix «la col·laboració de totes i tots els participants, la seua disposició per arribar a un consens raonat i l’interès posat en facilitar la convivència».