Per tercer any consecutiu el paratge de Serelles ha acollit una jornada d’educació ambiental per tal d’incidir en les tasques de repoblació i en les mesures de prevenció d’incendis forestals. Sota el títol ‘Dia de l’arbre’, la jornada organitzada ahir diumenge per la regidoria de Medi Ambient va congregar unes 200 persones, majoritàriament escolars.

La sessió d’educació ambiental va ser impartida per investigadors de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, entitat que des de l’incendi forestal sofert en 2012 a la Serra de Mariola s’encarrega de les tasques de seguiment per a la repoblació.

El regidor de Medi ambient, Jordi Martínez, explica els protocols d’actuació que es duen a terme sobre la zona, eix sobre el qual va girar la jornada formativa d’ahir: «Després d’una primera fase durant la qual les mesures de recuperació del terreny no van mostrar l’eficiència desitjada, ja fa tres anys que les tasques de repoblació contemplen tres vessants diferents. D’una banda, la replantació d’espècies autòctones com són el roure valencià, el pi i el teix. També es procedeix a la tala d’alguns exemplars, l’acumulació dels quals dificulta les tasques d’extinció d’incendis. Complementàriament es porta a terme el mulching, una tècnica agrícola que permet conservar el sòl gràcies al seu recobriment mitjançant material orgànic». ACIF, altra de les entitats col·laboradores, s’encarregà d’enllestir tot el material necessari per a l’activitat d’ahir.

Més enllà del vessant divulgatiu, els assistents pogueren gaudir d’un esmorzar popular i d’una climatologia que, fins al final de l’activitat, no va presentar pluja.

Repoblació en Serelles

Repoblació en Serelles