La secretaria d’Igualtat del PSOE, Aroa Mira, ha fet balanç de la jornada històrica que es va viure ahir a moltes ciutats espanyoles, i Alcoi no va ser una excepció. La ciutat es va mobilitzar per la vaga feminista, i més de 2000 persones es van reunir a la Plaça a les 12 del mig dia per llegir el manifest i després donar la volta als ponts. Una jornada històrica que cadascú va afrontar com va voler però que, sens dubte, va demostrar que hi ha una gran part de la població que ha dit «prou» i que exigix ja una societat en igualtat.

Aroa Mira, secretaria d’igualtat del Partit Socialista, destaca la importància de la jornada: «Va ser un 8 de març històric, mai s’havia viscut una jornada tan massiva i, sobretot, amb tanta visibilitat. Ahir es va demostrar que Alcoi també vol la Igualtat. Crec que ahir vam deixar clar que no pensem seguir callant davant la desigualtat, això és importantíssim. Les reivindicacions socials han de ser visibles, quan ens adonem d’elles, quan reflexionem de què alguna cosa no és com hauria de ser, i cridem que no anem a consentir-ho, estem posant les bases del canvi».

Des del PSOE també lamenten que Alcoi haja estat aquests dies en molts mitjans de comunicació nacionals per les «desencertades», diu, declaracions d’una regidora del Partit Popular. «Sé que molta gent està molesta amb les declaracions d’Amalia Payá perquè ahir ens ho va dir. Afirmar que les dones que ahir fèiem vaga no érem reals és, primer que res, mentida. Però el més greu, és que la regidora simplement va repetir punt a punt l’argumentari dels seu partit, això és el que pensa el partit polític que Governa Espanya en el segle XXI».

Mira destaca que la vaga i les aturades de dues hores era una part més de la jornada, fent visible, sobretot, la bretxa salarial i la desigualtat en el món laboral, però en canvi, la diputada nacional del PP per Alcoi, Loli Alba, ens recordava que «Mai havia hagut en Espanya huit milions de dones treballant», i la pregunta és, molt bé, I en quines condicions?».

En relació a la ciutat, Mira destaca la posada en marxa com a regidora del Pla d’Igualtat des del 2015, un pla transversal que va més enllà de l’Ajuntament. «Tots sabem que hi ha àmbits alcoians on la desigualtat és més visible però també és cert que ha hagut canvis importants als últims 2-3 anys que no tenen volta enrere. Si la gent que ahir vam dir «prou» treballem per a que s’acabe la desigualtat, d’ací a 2 o 3 anys recordarem moltes coses i les veurem com de l’època prehistòrica. Ahir Alcoi va dir que vol igualtat i ho va dir clar i alt, ara hem de, en la part que ens toca com a Govern, seguir treballant per a que les declaracions del partit popular no es tornen a repetir».