La Generalitat ha donat a conèixer les actuacions que subvencionarà a través del programa «Edificant» per cometre les obres necessàries per a posar a to els centres educatius públics del diferents municipis valencians. Una inversió econòmica que serà milionària en el cas d’Alcoi i que cobrirà gairebé totes les necessitats dels edificis educatius de la ciutat.

Les propostes aprovades per Conselleria inclouen grans obres als centres de secundària alcoians: la tan esperada durant dècades remodelació integral de l’Andreu Sempere i la construcció en el solar en front de Cotes Baixes d’aules taller per aglutinar els cicles que ara es troben en altres llocs de la ciutat com a les Aules Verdes. L’únic que no ha entrat és l’ampliació de la quarta planta del Pare Vitòria. Batoi tampoc tindrà reformes ja que al ser un centre nou, de moment, no precisa obres.

D’altra banda, «Edificant» també ha acceptat projectes per als centres de primària, que si bé no són quantitats tan elevades si que són molt importants per a les comunitats educatives d’aquests centres. El CEIP Sant Vicent podrà realitzar el tancament del terrat per a ús de la biblioteca, l’execució d’un nou magatzem esportiu i la substitució de les finestres de la façana. Al CEIP Romeral, es farà l’adequació nova sala de reunions de professors, el cobriment de la pista esportiva, i la substitució de la caldera. Tomàs Llácer, amb el cobriment de la zona esportiva i accés al bus. Instal·lació d’un sistema de refrigeració al centre. Horta Major, tindrà la instal·lació de la Caldera de Gas i Miguel Hernández, la col·locació de dues marquesines al pati. Per tant, tots els centres de primària públics alcoians rebran alguna millora.

El regidor d’educació, Alberto Belda, destaca la importància del pla per l’amplitud de beneficiaris i perquè posarà al dia totes les instal·lacions educatives públiques d’Alcoi, que a més, han sigut demandades des dels propis centres amb un procés participatius sense precedents. Recordem que les millores van ser aprovades pels consells escolars dels centres i pel plenari municipal.

L’objectiu del programa «Edificant» és posar al dia tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana amb un pressupost global de 700 milions d’euros i suposa que el Consell delegue les competències en matèria de construcció i rehabilitació de col·legis i instituts. l’Ajuntament d’Alcoi es fa càrrec de la part tècnica, és a dir, del projecte, contractació, construcció, adreça i certificació de l’obra; tot això permetrà agilitzar els tràmits i donar solucions més ràpides als centres i el cost econòmic és a càrrec de la Generalitat.