La regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi ha dut endavant unes millores en el gimnàs del Poliesportiu i en el seu passadís d’accés que d’una banda reparen els danys produïts per una  inundació i a més, millora les instal·lacions i les adapta per a un millor ús.

Recordem que en el passat mes de juny un xàfec va produir una inundació que va afectar el gimnàs en una superfície de 211,20 m² el sòl de la qual era a força de sòl laminat sintètic a imitació de fusta i que va quedar molt deteriorat, també va afectar el passadís davant de la sala del tatami en una superfície de 69,00 m² a base de tarima de dues lames de faig massís tipus Junkers.

En el gimnàs, les obres a realitzar han consistit en la substitució del paviment existent a base de sòl laminat sintètic a imitació de fusta per un paviment de goma en rotllos, amb una espessor de 6 mil·límetres, de color negre amb motes de color blanc. Aquest sòl esportiu de goma es compon d’un 80% de cautxú reciclat negre, al que li l’afig un 20% de cautxú EPDM que és el que li dóna l’aspecte clapejat. Aquest sòl de goma és resistent a l’impacte de les peses i altra maquinària i accessoris propis del gimnàs. A més de la resistència i durabilitat, resulta antilliscant i còmode en trepitjar. Per a poder executar el paviment, s’ha hagut de regularitzar la base amb un arrebossat autonivelant de resistència elevada a les càrregues i al tràfic. A més s’ha substituït el sòcol existent amb imitació a fusta per un sòcol blanc. S’ha aconseguit donar-li un nou aspecte a la sala del gimnàs, millorant les propietats de la seua superfície i fent-ho agradable en caminar.

En el passadís del Tatami i de l’Esquaix, a la vista de la qualitat del material existent i dels efectes de la inundació, s’ha decidit realitzar un tractament superficial de la fusta consistent en l’escalabornat de la superfície fins a aconseguir que estigués totalment pla, eliminant les imperfeccions generades per la humitat, així com la realització de treballs d’afinat i de massillat. Posteriorment se li ha sotmés a un tractament d’envernissat transpirable, capaç de ser permeable a la humitat que poguera acumular-se en la base de la tarima i deixar-la eixir cap a la seua superfície. Amb açò s’ha aconseguit actualitzar el tractament superficial de la fusta, així com donar-li un aspecte nou i net.

A més els tècnics de sala han canviat la distribució de les màquines i s’han reparat, amb el que s’ha aconseguit una remodelació d’aquesta sala per a adequar-la al seu ús. L’actuació ha tingut un cost de 15.156,68 euros i ha sigut realitzada per Parquets Alcoi S.L.

“Des de la regidoria d’Esports treballem per a millorar les instal·lacions esportives municipals, fa poc inaugurem els nous vestuaris de camp de futbol Manolo Moreno i la pista d’atletisme, també hem instal·lat pissarres en els vestuaris perquè els entrenadors puguen fer millor la seua labor, i seguirem treballant pels nostres esportistes als quals hem de demanar que facen un bon ús de les instal·lacions, ja que sempre és millor, dedicar el pressupost a millores que a reparacions per mals usos”, destaca l’edil d’Esports, Alberto Belda.