En el temps que portem de legislatura la ciutat ha acollit un total de 625 MICEs amb 69.809 assistents, des de 2015 fins al final de 2017. L’OMT defineix el turisme MICE (sigles en anglés dels termes: reunions, incentius, congressos i esdeveniments) com el conjunt de viatges amb motivació principal per assistir a reunions d’un mínim de 10 participants i 4 h de durada. El MICE es compon d’elements associats a l’oci (transport, allotjament, restauració) i d’uns altres de transferència de coneixement (expositors, organització, etc.).

Aquest turisme de congressos ha tingut un important impacte econòmic en la nostra ciutat, es calcula que 9.089.131,8 euros. La despesa mitjana per congressista es fa basant-se en l’Informe MICE de la Comunitat Valenciana 2015 que és de 42 €/dia, exclòs cost d’allotjament i una estada mitjana de 3,1 dies per congressista.

«Des de la regidoria hem determinat quatre àrees per a determinar les línies d’actuacions, que al mateix temps són transversals: Turisme de Congressos, Turisme Rural (inclou l’esportiu i de muntanya), Turisme Idiomàtic (Especialment els alumnes d’Intercanvi) i Turisme Familiar; en aquest cas ressaltem les bones xifres que ens ha donat el de congressos», explica la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

«Hem de destacar la important labor que estan fent els professionals del sector per a adaptar-se al turisme del segle XXI; en els últims anys hi ha hagut molts canvis i aqueix esforç es veu recompensat amb aquestes xifres», conclou Zamorano.