El Consell de Cultura d’Alcoi. que recentment ha aprovat el seu reglament. ja ha programat les primeres reunions i està previst que es constituïsca la primera setmana de maig.

La sessió constitutiva del Consell ha de ser en els 60 dies següents a la publicació del Reglament que va ser el passat 6 de març, prèviament s’ha de seguir una sèrie de passos.

Del 20 al 23 de març hi haurà reunions amb els col·lectius, als qui s’informarà del de les comissions permanents. Hi haurà un total de cinc: d’Arts Plàstiques i Disseny, d’Arts Escèniques, d’Audiovisuals (que inclou la música), de Lletres i Literatura i de Patrimoni Material i Immaterial. Qualsevol persona de la ciutat podrà inscriure’s en el cens específic d’alguna comissió, però no es podrà estar en més d’una. En aquestes reunions es repartiran les sol·licituds per a les comissions.

El 26 de març s’haurà d’enviar les sol·licituds per formar part de les comissions, hi haurà un termini de 20 dies naturals, per tant la setmana del 16 al 20 d’abril, hi haurà una reunió per a triar als representants de cada comissió permanent dins del consell, que serà d’entre 2 i 6 per cada una.

Finalment la primera setmana de maig està prevista la constitució del Consell de Cultura que, recordem, té com a objectiu ordenar, regular i prioritzar les metes de l’acció cultural de la ciutat d’Alcoi i la seua relació amb l’acció de la resta dels agents culturals, col·lectius i entitats de la cultura alcoiana i amb els destinataris del servei públic de cultura.

Així mateix, el Consell de Cultura pretén tenir la implicació de tota la corporació municipal, de tots els serveis i seccions de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi i amb la participació de les diferents administracions públiques, agents, creadors i empreses culturals de la ciutat i de tota la ciutadania, amb propostes que impliquen recórrer un camí compartit, «com ha de ser necessàriament».

El consell de Cultura, ja té logotip, ha estat dissenyat pel tècnic de Departament de Cultura, Gilberto Dobón, que també ha dissenyat el logotip de la regidoria de Cultura, que fins al moment no en tenia.
«Estem satisfets perquè el Consell de Cultura està en marxa i avança, creiem que serà una eina molt útil per al desenvolupament cultural de la nostra ciutat i ajudarà a tenir una transversalitat que fins ara no hem tingut en algunes ocasions», ha explicat el regidor de Cultura, Raül Llopis.