La nostra ciutat ha sigut inclosa en el -GR-330. Sender Costa Blanca interior-, una travessia lineal impulsada per la Diputació d’Alacant que permetrà conèixer els contrastos ambientals, culturals i paisatgístics de la província. Aquesta ruta, de 434,9 km de recorregut, està dividida en 20 etapes, d’entre les quals la 8 (Ibi-Alcoi) i la 9 (Alcoi-Alfafara) discorreran pel nostre territori.

A l’inici de la Via Verda ja es pot contemplar un panell informatiu que inclou les especificacions d’ambdues rutes.
La guia editada per la Diputació inclou informació pertinentment detallada sobre cada una de les rutes; d’una banda informació tècnica, d’acord a la metodologia proposta per la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME), així com informació referent als municipis per on discorre la ruta.

A la informació tècnica de totes dues rutes (8 i 9), s’especifica una dificultat de moderada a difícil, així com una distància parcial d’aproximadament 18 km, i una duració estimada de 6 h 15 min.

La regidora de turisme, Lorena Zamorano, afirma que «la presència d’Alcoi en aquesta senda atorga a la ciutat una oferta turística natural i etnogràfica de primer ordre, a la que s’han d’afegir les vies verdes, els parcs naturals de la Font Roja i la Serra de Mariola, senders de gran i petit recorregut, així com rutes cicloturístiques».

L’inici d’aquest sender de gran recorregut té lloc al municipi de Gata de Gorgos, coronant al llarg dels primers quilòmetres el cim de El Montgó. A través dels seus més de 400 km els senderistes també podran visitar altres parcs naturals com el de El Hondo (Elx) i el de La Mata-Torrevieja, o coronar el cim d’Aitana, sostre de la província amb 1.558 m. L’última de les etapes desemboca en la ciutat d’Oriola, discorrent pel marge del riu Segura.

Panell nou sender