Alcoi ha sigut seleccionada pel ‘Digital Cities Challenge’, programa que assessorarà 15 ciutats europees per a implementar polítiques digitals que incidisquen positivament en la ciutadania. La nostra ciutat serà una de les tres úniques urbs espanyoles seleccionades, juntament amb Algesires i Granada, i 12 municipis més de diferents països del continent europeu. Es van presentar 92 ciutats. Amb aquesta iniciativa, Alcoi rebrà durant un període de 14 a 18 mesos i de forma gratuïta assessorament per part d’experts d’alt rendiment en estratègies de transformació digital consolidant el seu lideratge estatal en la implementació de l’Smart City en ciutat mitjanes.

Serà a Brussel·les entre els dies 16 i 17 de maig quan tinga lloc la primera reunió en què estiguen presents representants de la ciutat. La comitiva alcoiana comptarà amb la presència de l’alcalde Toni Francés i el regidor Manolo Gomicia en nom de l’administració local, així com Alfonso Díaz Seguí en nom de la Federació Empresarial de l’Alcoià i el Comtat (Fedac), i el director de la Càtedra Smart City Universitat Politècnica de València, Manuel Llorca.

L’assessorament que podran gaudir els tècnics municipals inclou accés a sessions de capacitació, així com a xarxes i plataformes europees; també permetrà fomentar les relacions amb altres ciutats continentals que treballen en la mateixa línia de transformació digital.

L’alcalde, Toni Francés, explica alguns dels punts en els quals s’ha volgut incidir per tal de ser inclosos en el programa: «era essencial presentar un pla estratègic de ciutat dins d’on poder emmarcar el ‘Digital Cities Challenge’; en aquest sentit ‘Alcoidemà’ és clau, ja que ens permetrà afrontar els reptes que afavorisquen el desenvolupament sostenible de la ciutat. L’estratègia ‘Smart City’ d’aquest Govern i el fet que Alcoi forme part de Innpulso (xarxa de ciutats de ciència i innovació) també han fet veure als responsables de la Comissió Europea que Alcoi està molt compromés en liderar la transformació digital».

L’alcalde conclou: «Alcoi és ja un referent en Espanya en ciutats mitjanes en temes d’Smart City tal com es va demostrar al recent congrés «Small and medium Smart Cities» que va organitzar l’Ajuntament d’Alcoi i el Campus de la UPV d’Alcoi a través de la Càtedra Smart City al mes de febrer. Aquest nou reconeixement consolida eixe lideratge i ens projecte en Europa. És un al·licient més per seguir apostant pel nostre projecte que pretén transformar Alcoi, a través de la tecnologia, per a millorar la qualitat de vida de les alcoianes i els alcoians».