Alcoi ha estat aquest cap de setmana la seu de dos importants esdeveniments esportius com són el lI Campionat d’Espanya Grup Xou en categoria juvenil i quartets i el Ciutat d’Alcoi en grups grans i xicotets. També ha tingut lloc la Jornada de Sociolingüística al Campus d’Alcoi de la UPV. Aquestes activitats, a les quals s’ha de sumar el retroweekend i el campionat d’skate, han fet que s’ompliren els establiments hotelers d’Alcoi i comarca.

El Pavelló Francisco Laporta ha acollit aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya Grup Xou en categoria juvenil i quartets i el Ciutat d’Alcoi en grups grans i xicotets. En total, al voltant de 3.000 persones han estat entre els dos dies als pavellons, contant el públic i els quasi 1.000 participants.

Divendres va tindre lloc el Ciutat d’Alcoi de Grups Grans i campionat d’Espanya Juvenil mentre que dissabte el programa va començar amb el campionat d’Espanya de quartets i va concloure amb el Ciutat d’Alcoi de grups xicotets. Des de la Federació de patinatge, han donat l’enhorabona a la ciutat per la bona organització, i han indicat que «Alcoi és garantia d’èxit».
«La Federació Espanyola de Patinatge, avalada per la Federació Valenciana de Patinatge ha tornat a confiar en la nostra ciutat per albergar aquest campionat de nivell nacional, el màxim d’aquesta categoria al nostre país. Per a nosaltres és un orgull poder ser la seu del Campionat d’Espanya un altra vegada. Açò es sinònim de que les coses es van fer molt bé aquest any i que l’organització va ser tot un èxit. Per això hem de agrair la tasca realitzada per la Comissió organitzadora formada pel Club Patinatge Artístic Alcoi, Patin Alcodiam secció Patinatge Artístic, la Federació Valenciana de Patinatge i el Centre d’Esports d’Alcoi. Aquesta comissió va treballar des de molt de temps abans amb els preparatius, entrades, hotels… i els dos dies de la competició amb una involucració màxima», ha ressalta el regidor d’Esports, Alberto Belda.

L’edil també destaca que «a més d’un gran èxit esportiu, cal incidir en que hem fet una inversió que beneficia a la ciutat, ens situa al mapa esportiu del país i fa que el nom d’Alcoi es veja per tota Espanya amb motiu dels campionats i a més, és especialment positiva la repercussió econòmica amb la ciutat, els participants, les seues famílies i els entrenadors han estat un cap de setmana a Alcoi, han conegut la ciutat i han omplit els establiments hostalers, ja que han estat menjant, dormint i realitzant compres».

Un altra activitat que ha dut pernoctacions a Alcoi i a la comarca ha estat la la XXIII Jornada de Sociolingüística organitzada per l’Ajuntament d’Alcoi, juntament amb la Universitat Politècnica de València, l’Acadèmia València de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans, el Centre Ovidi Montllor i la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià, amb la col·laboració de la resta de les universitats públiques del País Valencià.

Per últim cal recordar el retroweekend Alcoi, un esdeveniment per als amants dels vídeo-jocs dels anys 80 i 90 que va atraure prop de 2.000 persones, i també el primer campionat d’skate celebrat a la pista recentment estrenada al llit del riu Riquer.