L’Associació de Sant Jordi celebra aquest dissabte (19.45 hores, teatre Calderón) la gala Vespra d’abril, un espectacle amb nombroses sorpreses que prologarà el descobriment del cartell anunciador de les Festes de Sant Jordi. La gala comptarà amb música en directe, continguts audiovisuals i nombres de dansa.

L’acadèmia A3 Dansa ha preparat per a la gala dues coreografies de dansa contemporània inspirades en els Moros i Cristians. Serà un dels continguts de l’espectacle, que comptarà amb la música de la Societat Musical Nova d’Alcoi, que interpretarà diferents moviments de música renaixentista.

Un dels objectius de la gala és destacar les disciplines artístiques vinculades a la Festa, com la música o el ball. Una altra d’elles és la pintura, que tindrà com a protagonista a l’autor del cartell de festes, José Borell. L’artista avançarà els detalls del seu cartell moments abans del seu descobriment a través d’un audiovisual elaborat per VisualCrea Studio.

Al llarg de la gala, l’Associació de Sant Jordi concedirà el premi del concurs de teatre fester, guanyat per Óscar Martínez, i del accésit concedit pel jurat a Antonio Llopis. També lliurarà el premi a la millor banda de la Festa del Pasdoble, que va guanyar la Unió Musical de Beniarrés.

El Calderón serà escenari també del reconeixement de l’Associació de Sant Jordi als càrrecs festers de 2017 i als components de l’Assemblea General que van deixar els seus llocs l’any passat.

L’espectacle es perllongarà durant una hora, just abans que el focus es desplace a la façana de l’Ajuntament, on sobre les 21.00 hores es mostrarà el cartell anunciador dels Moros i Cristians de 2018.