Les festes de Moros i Cristians de la nostra ciutat continuen promocionant-se a la premsa estrangera. Ara és Rússia concretament qui ha ajudat a internacionalitzar les festes en honor a Sant Jordi gràcies als reportatges que dues publicacions d’aquest país han dedicat a l’esdeveniment. Es tracta de l’edició russa de la revista Cosmopolitan, que a la seua edició d’aquest mes ha reservat un espai a doble pàgina. L’altra és la publicació que l’aerolínia Aeroflot reparteix durant els seus vols; concretament, és en la dels trajectes entre Moscou i Alacant on es pot trobar aquest reportatge també a doble pàgina.

En aquest sentit, el press trip a través del qual distints periodistes foren convidats a les festes de l’any passat ha sigut clau perquè les insercions s’hagen pogut materialitzar. D’acord a les estimacions fetes per Turespaña (organisme públic del govern espanyol que actua a l’àmbit del turisme), l’Ajuntament hauria d’haver desemborsat al voltant de 62.000 € si aquesta promoció s’haguera contractat de forma tradicional. D’altra banda, l’ens públic espanyol xifra la tirada conjunta d’aquestes dues publicacions en 165.000 exemplars.