Aquesta vesprada s’ha descobert el que serà el cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi de 2018, obra de l’artista alcoià José Borrell Egea.

L’obra, hiperrealista, representa una imatge amb un moro i un cristià -els ambaixadors-, com a protagonistes. En la part central els músics i l’enramada són els protagonistes. En la part superior les tires de confeti formen la silueta del Barranc del Cint.

Cartell

 

José Borrell Egea va néixer a Alcoi l’any 1969 i es va formar a l’Escola d’Arts i Oficis de la ciutat d’Alcoi. Uns estudis (1983-87) a la manera antiga, basada en la pràctica de l’ofici. La seva obra se sosté sempre sobre un dibuix precís, que li porta a materialitzar obres molt complexes.
Juntament amb el dibuix precís, el pintor Borrell es recolza en altres elements clàssics, com la llum i la composició. I com tot pintor hiperrealista, treballa igualment l’engany tàctil, aplicant-se a suscitar la materialitat del pèl sedós, del metall, la textura de les cistelles i de les flors o la pell de les fruites.

Entre el seu currículum, podem destacar molts encàrrecs, entre ells l’elaboració del retrat anual de la Fallera Major de València per al Museu Faller que any rere any realitza.

Pel que fa a la seva tècnica, pinta a l’oli i al pastís. Els seus començaments van ser amb bolígraf, i s’esforçava a fer-ho bé perquè no podia esborrar. Llapis, carbó, i d’aquí el salt al pastís, tècnica que va emprar durant diversos anys. Finalment l’oli, aquesta és la tècnica que considera més difícil.

La seva obra la defineix com a realista, romàntica, surrealista. “És un realisme irreal de la vida que m’envolta”, afirma el pintor.

 

Descobriment del cartell