Edu Tormo: “Aqueixes fotos les té el regidor pel seu càrrec i ens sembla una falta d’ètica i de respecte a la institució que es publique en el seu perfil personal”
Alcoi (03.04.2018).-

El regidor de festes va publicar en seu Facebook particular a les 21:03 del dia 31 de març, tot un reportatge de fotos en la qual ell mateix apareixia durant l’elaboració del cartell. En aquest sentit, el regidor popular Edu Tormo ha manifestat que “El govern socialista d’Antonio Francés ens té acostumats a l’ús partidista i personal dels recursos de l’Ajuntament quant a xarxes socials, web municipal i resta de mitjans de comunicació, però el succeït en relació al cartell de festes és un abús en tota regla”

El regidor de festes va publicar a les 21:03 hores del dia de la presentació del cartell de festes, en el seu perfil personal, un reportatge de tot el procés d’elaboració del cartell. Des del Partit Popular es denuncia la falta d’ètica per publicar aqueixa informació en un canal particular del regidor de festes, quan aquesta informació es deuria haver publicat, diuen, en el perfil oficial de la Regidoria de Festes.

Edu Tormo: “Des del PP entenem que les nostres festes i tradicions són de tots els alcoians i no podem admetre de cap manera la utilització política de les mateixes. Aqueixes fotos les té el regidor pel seu càrrec i ens sembla una falta d’ètica i de respecte a la institució que es publique en el seu perfil personal”.

La publicació del regidor es va fer a les 21:03 hores, exactament quan s’estava descobrint el cartell i amb un reportatge de fotos inèdites de l’elaboració del cartell. La publicació realitzada des del departament de festes es va realitzar a les 22:33 hores i estava composta per imatges que ja s’havien compartit per multitud de persones. Segons el PP la diferència d’abast entre les publicacions realitzades és abismal, sent important tenir en compte que el perfil institucional és de l’Ajuntament, en canvi el del regidor és totalment privat.

Repercussió en xarxes socials
«L’ús d’informació privilegiada per part del regidor de festes, li han suposat més de 460 likes a la seua post, a més de que siga compartit per 212 usuaris. Un abast de milers de persones i que repercuteixen directament en el seu perfil personal.
És evident que el regidor ha utilitzat un tema sensible com el cartell de festes en el seu benefici personal i polític» es queixen els populars d’Alcoi.

Proposta del Partit Popular
El Partit Popular va presentar una moció en el ple de desembre de 2017, per a regular l’ús de la web i comptes oficials de l’Ajuntament en RRSS. En aquesta moció, el Partit Popular va acceptar una esmena a la totalitat de Compromís, mitjançant la qual se substituïa el text i es plantejava la creació en un manual d’ús de xarxes socials per part de l’Ajuntament d’Alcoi.
La moció es va aprovar per la majoria de regidors de la Corporació Municipal però, segons el PP d’Alcoi, encara no s’ha començat a elaborar.