L’Ajuntament d’Alcoi, a través de l’Agència de Desenvolupament Local, durà a terme un nou projecte amb la finalitat d’afavorir la contractació de les persones que busquen feina. Aquest pla es va presentar en l’última reunió del Consell Econòmic i Social (CES), en la qual es va aprovar una inversió de 41.050 € amb què arribar a tots els segments poblacionals a través de la realització de 10 formacions de diferent tipus. Els cursos incidiran en el reciclatge professional i en competències laborals concretes.

Un dels tres col·lectius sobre els quals es pretén incidir és el de la població compresa entre els 30 i els 50 anys. Per a aquest segment s’han programat 7 modalitats de formació que, a través de dues edicions cadascun, afavoriran la millora en diferents competències professionals; algun d’aquests cursos inclouen especialització en maçoneria, en operacions de soldadura, o en pràctiques d’higiene alimentària. Amb un nombre màxim de 15 alumnes, la xifra total d’inscrits podria ascendir als 210, mentre que la inversió per a aquesta modalitat està xifrada en 28.200 €.

Per al segment de majors de 50 anys la inversió serà de 12.350 € a través de les tres modalitats de curs, també a impartir en dues edicions. Aquests tres cursos es troben enfocats al reciclatge professional i versaran sobre la gestió de programa informàtic ERP (sistema de planificació de recursos empresarials), la gestió de clients i sobre l’ús de Linkedin per a la recerca de feina. El nombre total d’aturats que es podria inscriu-re seria de 110.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, destaca el caràcter «integral» d’aquest programa, ja que «a més d’incidir sobre un ampli ventall dels segments poblacionals atorga una formació pràctica, teòrica i efectiva a l’hora d’afrontar els reptes de l’actual mercat laboral».

La inscripció i gestió es durà a terme a través de l’ADL, situada a l’espai Àgora. Durant les pròximes setmanes s’anirà informant al voltant de la data d’inici i de la modalitat d’inscripció per als cursos. Cal recordar també que aquells que recerquen una feina poden accedir al portal https://alcoi.portalemp.com/ on es van actualitzant les diferents ofertes de feina que es reben a l’ADL d’Alcoi.