Segons l’acord pres entre les llibreries locals col·laboradores i les Biblioteques municipals d’Alcoi, el Dia del Llibre se celebrarà a la nostra ciutat el dijous 12 d’abril.

Com és costum, durant tot aquest dia les llibreries col·laboradores oferiran un 10% de descompte en la compra de llibres i, a més, l’obsequi del llibre ‘La ciutat canviant’, editat per l’Ajuntament d’Alcoi. La ciutat canviant compta amb un centenar de fotografies de Paco Grau i textos explicatius de Josep Lluís Santonja. Les fotografies van ser realitzades en els anys de la Transició i el primer govern democràtic municipal, i mostren com era un Alcoi quasi desaparegut, arran de les diferents intervencions urbanístiques de les últimes dècades. El llibre compta amb pròleg del doctor arquitecte Joan Francesc Picó Silvestre.

Pel que fa als actes culturals que acompanyen el Dia del Llibre, durant tota la setmana hi haurà contacontes i tallers en la Biblioteca Tirisiti. A més, també dues presentacions literàries. La primera, el dimecres 11 d’abril, a les 20 h, al Círculo Industrial, en què l’escriptor i advocat contestà Juanfran Ferrándiz presentarà el seu llibre La terra maleïda (La tierra maldita), un dels llibres més venuts en llengua catalana en les últimes setmanes. La segona, el divendres 13 d’abril, a les 19 h, en Detroit Llibres, on l’escriptor alcoià Silvestre Vilaplana presentarà la novel·la de l’escriptor i periodista Xavier Aliaga, Les quatre vides de l’oncle Antoine, guardonada amb el Premi Ciutat de Tarragona.

En total col·laboren en el Dia del Llibre d’Alcoi dotze llibreries locals: Bretón, Cosmos, Detroit, Llorens, Mariola, Natura, Pascual, Quaderns, Santonja, Tinta, Universal i Zona Nord.