Des de Guanyar Alcoi es presentarà una moció al Plenari Municipal del 16 d’abril per donar suport al col·lectiu d’educadores i educadors d’educació especial i infantil i reivindicant una sèrie de mesures per regularitzar la seua situació i assegurar la correcta atenció dels alumnes usuaris. Per tal d’informar a la ciutadania i debatre entre tots sobre aquest tema s’ha organitzat una xerrada el dijous 12 d’abril a les 19 h al Club d’Amics de la Unesco.

Les educadores i educadors d’educació especial i infantil, són un col·lectiu que ocupen llocs d’especialistes en Educació Infantil o Especial, atenent l’alumnat en l’aplicació de programes per a l’autonomia personal al costat de docents en la programació escolar. Són en definitiva, professionals que al costat d’altres com mestres, professorat de Secundària, fisioterapeutes o especialistes en audició i llenguatge, formen part d’equips multidisciplinaris d’atenció a l’alumnat i la seua tasca educativa està fora de tot dubte en el dia a dia dels centres educatius.

Aquest col·lectiu fa molt de temps que treballa per visualitzar la discriminació que pateixen en els seus llocs de treball i reclamen unes condicions laborals dignes.

La regidora Vicky Llàcer comenta que «des de Guanyar Alcoi es presentara al Plenari d’abril, una moció per donar suport a aquest col·lectiu que fa temps està reivindicant una sèrie de mesures per regularitzar la seua situació i assegurar la correcta atenció dels alumnes usuaris» al mateix temps recorda que, «com habitualment fem abans de cada plenari, organitzarem una xerrada per tal d’informar a la ciutadania sobre el tema que es du al plenari i posar-lo en comú. En aquest cas seran les educadores i famílies les que informen de la situació actual en què es troben i quines són les seues reivindicacions perquè la seua feina contribuïsca per una educació de qualitat que garantisca la igualtat d’oportunitats.»

La xerrada serà el pròxim dijous, 12 d’abril en el Club d’amics de la Unesco (carrer Cid,12) a les 19 hores i comptarà amb la presència de representants de la Plataforma d’Educadores d’Educació especial i infantil i famílies afectades.

Cartell