El programa de dinamització comunitària Anima’t finalitza març, el primer dels seus tres mesos d’activitats, amb una xifra propera als 300 participants. Fins al moment s’han dut a terme 7 activitats que han inclòs des de sessions de contacontes fins a la celebració de miniolimpiades. Dues de les activitats previstes inicialment, una relacionada amb el món de la pilota valenciana i una xerrada de promoció del voluntariat, s’hagueren de suspendre finalment, encara que l’edil de participació, Maria Baca, confia poder recuperar-les de cara a la programació que està per vindre.

Quant a la programació per al present mes, cal dir que va començar ahir al matí amb una gymkhana infantil a El Sargento i continuarà al llarg del mes fins a completar les altres 8 activitats. Aquestes inclouen, per als veïns del Centre, un taller de cuina a la Plaça de dins el dia 11 i una visita guiada a l’Ajuntament el dia 19. Per a l’àrea de la Font Roja-Camí una gymkhana esportiva al parc de Cantagallet el dia 12 i una sessió de bingo i ball al centre de majors el dia 29. A El Sargento, més enllà de la gymkhana d’ahir, tindrà lloc un taller de cuina el dia 14. Per últim, un taller de pintura familiar al barri de Els Clots el dia 10, i un espectacle al parc de Cervantes. Aquesta última activitat inclourà classes de zumba, balls de saló, salsa i bachata en la zona pròxima a la marquesina de Cervantes.

Recordem que Anima’t naix amb la intenció de dotar d’activitats als barris així com per fer valdre la presència de les associacions de veïns com a espais de convivència i participació. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre els alumnes de primer de TASOCT del CIP FP Batoi, la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcoi, i les quatre associacions veïnals dels barris on s’organitzen les activitats.

L’edil de Participació es mostra molt agraïda per «l’enorme passió i il·lusió evidenciada per l’alumnat de TASOCT» així com pel «caràcter voluntari i desinteressat de les associacions que participen en el programa». No oblida la regidora tampoc els avanços que «aquestes activitats estan aconseguint per tal de revitalitzar molts emplaçaments que a la ciutat es trobaven en desús».
Les inscripcions estan obertes a tota la ciutadania i es poden formalitzar a través de les associacions veïnals de manera presencial o mitjançant el correu electrònic de cadascuna de les associacions.

Podeu seguir les publicacions al voltant del programa Anima’t a través de les xarxes socials de la regidoria de Participació: https://www.facebook.com/alcoiparticipa/