El passat 1 d’abril es va clausurar en el Museo Arqueológico Nacional (MAN) l’exposició «El poder del pasado. 150 años de arqueología en España» organitzada pel ‘Ministerio de Educación, Cultura y Deporte’ i ‘Acción Cultural Española (AC/E)’ com a homenatge als 150 anys de la fundació del Museu i, al mateix temps, a la història i a l’evolució de la ciència arqueològica a Espanya.

Al voltant de 70 museus, institucions i col·leccions privades de totes les Comunitats Autònomes van facilitar les 150 peces que consta aquesta exposició, en la qual 64.000 visitants van poder apreciar, des del passat 11 d’octubre de 2017, 150 peces extraordinàries i autèntics tresors d’arqueologia espanyola i que ja han emprés el camí de retorn als seus respectius museus.

Els organitzadors de l’exposició van seleccionar aquesta ceràmica neolítica procedent de la Cova de l’Or de Beniarrés, que forma part de les col·leccions del Museu Arqueològic d’Alcoi, coneguda com a «Vas de l’Orant», per la seua singularitat i simbolisme.

Vas de l’Orant