Les obres en la Rotonda del Collao es troben ja en la seua fase final. Aquests dies s’està procedint a l’asfaltat de la zona pel que només restarà pintar i senyalitzar la nova infraestructura que distribuirà el trànsit. El Govern preveu l’obertura abans de Festes de Moros i Cristians.

Cal recordar que l’obra de la rotonda era una reivindicació del barri de Santa Rosa i que la millora suposarà una distribució del trànsit en l’entrada a la ciutat des de Banyeres. Al mateix temps, també suposarà una millora per als aficionats de «l’Alcoyano» a l’eixida i entrada dels partits de l’equip local. El cost de l’obra ha sigut de 409.718,1 euros, iva inclòs, i l’obra està sent realitzada per l’empresa Vilor. Cal recordar, que amb l’obra del Pont de Sant Jordi, aquesta intervenció adjudicada en 2017 era una de les obres previstes de major quantia.

Jordi Martínez, regidor d’obres, destaca la importància de l’actuació: «Parlem de donar solució a un tram de la ciutat pendent des de fa dècades i d’una obra d’un import considerable així que obrir la rotonda en temps i forma serà una molt bona notícia. Si no hi ha imprevistos, esperem poder acabar l’obra abans de Festes i complir amb tot el que s’havia previst. Sabem que totes les obres són molestes, sobretot, per als veïns que les sofreixen continuadament i agraïm la seua col·laboració però dignificar aquesta part del barri de Santa Rosa era un deute pendent de la ciutat».

La nova rotonda reordenarà el trànsit tant del carrer Oliver, Camí Vell de Batoi, Mestre José Ribera Montes i carretera de Banyeres, ampliant l’espai per als vianants i dignificant l’accés al Camp del Collao així com donant més seguretat als veïns que circulen tant a peu com en vehicle. La nova rotonda també preveu la captació de pluges pluvials des de Batoi.

Al mateix temps, cal recordar que aquesta part de la ciutat està també immersa en un procés de recuperació de milers de metres quadrats que des dels anys 50 han estat tancats formant part de la Colònia d’aviació. Per tant, parlem d’una zona d’expansió i nous serveis, molt necessària per al segon barri més poblat de la ciutat. El procés participatiu per a definir els usos per al sòl públic de la Colònia d’Aviació que s’ha recuperat gràcies a un conveni signat entre l’Ajuntament i el Ministeri està ara mateix en marxa per part de la Regidoria de Democràcia Participativa.