Les instal·lacions de l’Hostal Savoy van acollir ahir al vespre l’entrega dels reconeixements del sistema SICTED (Sistema Integral de Calidad Turística en Destinos), xarxa que concentra una amplia representació d’institucions i empreses del sector turístic. La directora general de turisme, Raquel Huete, va acudir a la cita on, en companyia de l’alcalde, Toni Francés, va fer entrega de 16 distintius que reconeixen la bona tasca d’altres tantes empreses en la promoció turística de la ciutat.

Entre les empreses o entitats distingides es troba la Tourist Info d’Alcoi, que fa ben poc va revalidar la Q de qualitat, i que després del distintiu atorgat ahir ara es troba al Cicle VI del sistema SICTED. La resta d’empreses en rebre un reconeixement foren les següents: Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo, Museu Alcoià de la Festa, Muboma, Parc Natural Font Roja, Explora, La Tareta, Equitación Peluca, Opció Jove S.L., Toni Miranda, Masia La Mota, Casa Rural Bons Aires i els restaurants Brasil, La Pericana, Hacienda Ibérica i Bruno Caruso.

Alcoi, disposa de 38 empreses adherides al sistema SICTED, de les quals 33 estan distingides per la xarxa. Actualment la ciutat es troba al cicle 6 d’aquest sistema, un sistema en el qual porta treballant des de 2013.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, recorda que «l’objectiu de l’Ajuntament és clar: servir d’exemple dinamitzador perquè cada vegada siguen més les empreses que s’adherisquen a aquest sistema i així es puga oferir els millors estàndards de qualitat turística als nostres visitants». Zamorano assenyala els grups de millora com un dels aspectes més interessants del SICTED. En aquest sentit, cal recordar que Alcoi fou mereixedora del guardó «Adaptació de la destinació a les noves tecnologies» dins de la categoria de «Millor projecte de millora en destinació SICTED 2016».

Durant l’acte d’entrega d’ahir també es va donar cita el president de la ‘Asociación Alicante Turismo Interior’, Jordi Linares, el nou president de la Cambra de Comerç, Pablo de Gracia, el director del CIP FP Batoi, José María Guarinos, i Luis Sorolla en representació de l’Associació de Sant Jordi; tots ells acompanyats per nombrosos professionals del sector.