La Sala Àgora acollirà entre el 19 d’abril i el 18 de maig l’exposició fotogràfica ‘La vida és un teatre’, obra de l’escandinava Sigrid Thorbjornsen, i que serà la primera mostra del seu art al nostre país. El treball de la fotògrafa és fruit de les diverses visites que ha realitzat a la nostra ciutat, i en ell aconsegueix fondre l’essència de la festa alcoiana i de la tasca realitzada per Faula Teatre. Tots aquells que vulguen gaudir del seu art ho podran fer de dilluns a divendres en horari de 17 h a 20.30 h.

La fotògrafa defineix l’exposició que presenta a Alcoi com la seua pròpia història, els seus records i fotos de Festes i de Faula Teatre a la ciutat. «Les fotos d’aquesta exposició no són fotografies tradicionals. Es tracta de dues, tres o quatre fotografies disposades en capes. Aquesta és la meua manera de contar una història».

El regidor de Cultura, Raül Llopis, destaca les arrels japoneses de la fotògrafa, quelcom que defineix la seua forma de treballar. «Sigrid elabora a la manera tradicional japonesa el paper on posteriorment imprimeix les seues obres, una tècnica que converteix en úniques les instantànies» assegura l’edil.

La vinculació de Sigrid amb la nostra ciutat es remunta a l’estiu de 2013, quan visità Alcoi contractada per tal de documentar l’intercanvi de la banda musical Korpus amb el grup Faula Teatre. Encara que fou una curta estada, reconeix l’artista que «mai havia presenciat una forma tan massiva d’alegria, col·laboració, organització i participació en un grup de persones que tenien tantes dificultats i desafiaments».

A més d’aprendre més sobre la filosofia del teatre, Sigrid tingué l’oportunitat d’introduir-se en el món de les nostres festes, les quals no presenciaria de primera mà fins a una segona visita a la ciutat, l’any 2015, una experiència que la va deixar «sense paraules». L’any 2016 va conèixer el regidor Raül Llopis i la seua vinculació amb Alcoi es va intensificar; aquell mateix any va obtenir una acreditació per realitzar fotos de la festa i en 2017 tornà per tal d’immortalitzar la Cavalcada de Reis Mags i el Betlem del Tirisiti.

Cal dir que Sigrid és membre de l’associació Photographic Arts & Imaging (PAI) i des de 2010 ha mostrat les seues obres en nombroses exposicions, tant en Noruega o el Japó com als Estats Units.

Cartell