‏Avui dissabte 21 d’abril, Dia dels Músics, s’ha celebrat la Festa del Pasdoble i el cant de l’Himne de la Festa que ha estat dirigit per Benedicto Ripoll Martínes, músic alcoià amb una dilatada carrera, vinculada a la Unió Musical d’Alcoi i a la d’Ibi on va ser director 24 anys.

L’Himne de Festes de Moros i Cristians d’Alcoi, té una música que prové de la marxa àrab «El Sig», extreta de la sarsuela «La Bella Zaida» de Gonzalo Barrachina. La lletra va ser escrita en castellà pel periodista Eugenio Moltó i adaptada al valencià posteriorment pel poeta José Sanz Moya.

La interpretació de l’Himne i la posterior celebració de la Nit de l’Olla, ha sigut el preàmbul de la Trilogia festera que es desenvoluparà demà diumenge 22 (Dia de les Entrades), dilluns 23 (Dia de Sant Jordi) i dimarts 24 (Dia dels Trons).