La Fira Gastronòmica Tapa i Festa que va ser introduïda per l’Ajuntament d’Alcoi, fa dos com a novetat, ha repetit aquest any, i ja s’ha consolidat, amb una gran afluència de persones, prop de 15.000, segons dades dels organitzadors.

«Tapa i festa» va obrir les seues portes el dia 20 per la vesprada i va aprofitar per donar menjars i begudes durant tots els dies de festes, sent el seu millor dia la nit dels músics i el dia 22, ja que a més dels dinars i sopars, durant les dues entrades, nombrós públic va aprofitar per a refrescar-se en aquest espai.

La Fira ha permès que establiments hostalers de la ciutat que estan ubicats fora del centre puguen oferir els seus serveis durant els dies de festa, sense ser una competència directa ja que, altres anys, era complicat poder menjar al centre perquè està tot reservat amb setmanes d’antelació. A més, altres de fora completat l’aposta amb altres productes, tenint una oferta més variada que els primers anys i que ha agradat molt al públic.

«La fira s’ha consolidat, aquest any els restauradors estan més contents que mai i ens han explicat que clients de fora de la ciutat han repetit, a més els ha agradat el fet que tinguérem més varietat, completant l’oferta gastronòmica amb diferents actuacions», ressalta la regidora de Consum, Maria Baca.

Baca conclou: «La gent ja sap que està la Glorieta per a poder anar a menjar en diferents moments de les festes sense reserva i sense haver de desplaçar-se fora dels carrers per on discorren els actes oficials en un espai més informal, i complementari a la resta de la restauració tant del centre de la ciutat com d’altres zones. L’aposta municipal està consolidada i seguirem treballant els pròxims anys per a continuar-la i millorar-la, sempre pensant en les necessitats de les alcoianes i els alcoians, així com la dels milers de turistes que ens visiten».

A banda de l’oferta gastronòmica més completa i variada hi ha hagut entre les novetats un increment de l’oferta d’oci, que enguany ha inclòs els dies 23 i 24: música festera en directe de 12 a 14 h, actuacions de màgia a les 18.30 h, i una disco-mòbil a partir de les 22 h.

L’esdeveniment ha tingut servei de seguretat durant tota la jornada, serveis addicionals als quals ja disposa la Glorieta, i un elevat nombre de taules i cadires per assegurar la comoditat dels comensals.