L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la regidoria d’Obres i Serveis, ha efectuat una inversió de 454.353 € sobre els parcs i zones enjardinades de la nostra ciutat. Aquesta xifra, que s’ha de sumar al manteniment ordinari dels parcs, ha permés actuar sobre sis zones verdes mitjançant vuit actuacions concretes. Les actuacions derivades pel temporal de pluja i neu de l’any passat també estan incloses en aquesta partida, per a les quals l’Ajuntament ha rebut una subvenció valorada en 220.304 € de la Diputació d’Alacant.

Gràcies a la inversió total s’ha habilitat al parc de la Glorieta un quiosc en allò que anteriorment era una gàbia per a ocells. La quantia econòmica ha sigut en aquest cas de 54.863 €.

La zona verda del llit del riu Riquer ha sigut objecte de la creació d’un espai saludable per a la pràctica d’esports urbans, i d’una pista d’skate en l’àrea propera al Col·legi Santa Ana. 75.839 € s’han invertit conjuntament a través de les dues actuacions.
Per a la Plaça Pintor Gisbert «Parterre» s’han invertit 53.856 €, els quals han permés renovar completament l’aparença del parc.

Al parc de Batoi s’han fet treballs de millora i manteniment de la zona de jocs per un valor de 39.788 €.
Quan a les actuacions motivades pel temporal de l’any passat, la primera d’elles s’està duent a terme al parc de Cervantes, amb un import de 35.259 € que ha estat finançat per la Diputació d’Alacant.

També finançades per la Diputació han sigut les obres que s’estan duent a terme al Parc de El Romeral, per un import de 185.045 €. Paral·lelament, i de manera urgent després del temporal, l’Ajuntament va haver d’invertir 9.699 € al parc per tal d’evitar el risc de caiguda d’alguns arbres.

El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, destaca la «diversitat» de les actuacions dutes a terme i sobretot la «diligencia amb la qual s’ha actuat arran del temporal de pluja i neu que va patir la ciutat». L’objectiu, conclou l’edil, és «que els parcs de la nostra ciutat continuen sent aquells llocs afables que aporten la nota de color necessària a tota urbs».