El Grup parlamentari Compromís al Congrés dels Diputats a Madrid ha afegit al paquet d’esmenes als Pressupostos de 2018 les propostes presentades pel col·lectiu d’Alcoi.

«Aquestes esmenes pretenen millorar la vida dels habitants de la nostra ciutat i també per als veïns de la nostres comarques en qüestions de gran importància, no sols pels temes en sí mateix, sinó tenint en compte la situació tan delicada socialment i econòmica per la crisi que arrosseguen estes comarques», asseveren des de Compromís Alcoi.

Les esmenes

· Construcció d’una eixida directa de l’Autovia Central al seu pas per Alcoi en direcció a l’Hospital Comarcal Verge dels Lliris:
Tant les urgències hospitalàries com les consultes externes i visites habituals podrien tenir un trànsit molt més fluid i directe; contribuiria, a més, a descongestionar de vehicles la ciutat, ja que part de la circulació que arriba a Alcoi cap a l’Hospital, des dels pobles de la comarca, travessa els nostres carrers. S’ha plantejat un model diferent respecte altres anys per a fer possible esta connexió tant necessària.

· Estudi del ferrocarril Alcoi-Alacant:
Amb dotació suficient per estudiar-lo en totes les seues vessants i dimensions (econòmica, social, tècnica, turística,…), així com la seua connexió/integració en el Corredor Mediterrani i el Projecte Fermed.

· Millores tren Alcoi-Xàtiva
Amb una dotació de 20.000.000 euros. Des de fa dècades la manca d’inversions en aquesta línia ferroviària ha fet que any rere any els viatgers vagen reduint-se. Amb aquesta inversió pretenem rebaixar el temps del trajecte a l’hora i mitja i la implantació de nous combois i possibilitats turístiques.

· Estudi i creació d’una zona Industrial
A la nostra ciutat la manca de terreny per a indústries és una realitat. Amb la dotació necessària per a iniciar l’estudi de creació d’un polígon industrial de titularitat pública per abastir de sol industrial a Alcoi i comarca, aquesta esmena pretén iniciar les gestions necessàries per a solucionar aquest problema històric.

· Adquisició i consolidació d’edificis del conjunt del Molinar
A la zona del Molinar encara queden elements de gran valor que requereixen inversions per a no desaparéixer. Afegir a l’esforç que vol fer el govern municipal, les adquisicions per part d’organismes públics i la consolidació amb la intenció d’aturar la seua degradació.

· Adquisició i estudi per al futur alberg carrer la Cordeta
La ciutat no compta amb cap alberg juvenil, Compromís Alcoi ha proposat en diverses ocasions que l’antic convent del carrer la Cordeta, és el lloc idoni. Per tant, es proposa l’adquisició de l’edifici modernista del convent i realitzar el projecte d’alberg adaptant-lo al nou ús. (2.000.000 €)

· Museu Modernista
Dotació necessària per a l’apertura d’un museu divulgatiu del modernisme a la nostra ciutat. (500.000€)