La Universitat d’Alacant ha presentat aquest divendres la seu del nou Campus d’Alcoi que s’ubicarà de manera provisional a l’edifici de la Cambra de Comerç, al carrer Sant Francesc, 10. El rector, Manuel Palomar i una nodrida representació de l’equip de Govern de la UA, acompanyats de l’alcalde, Toni Francés i membres de la corporació municipal d’Alcoi, a més de les alcaldesses de Cocentaina i Benilloba, Mireia Estepa i Ana Delia Gisbert, han descobert una placa que identifica l’edifici com a seu del nou Campus d’Alcoi i han visitats les instal·lacions que el pròxim curs acolliran la titulació del Grau de Mestre d’Educació Infantil.

La nova extensió universitària començarà a impartir docència amb seixanta places que creixeran a partir de la implantació del 2n i 3r curs amb professorat corresponent a la Facultat d’Educació, «un grup de professionals que asseguraran una docència de qualitat i, com no podia ser d’una altra manera, en valencià», ha explicat el rector en la seua intervenció, qui també ha anunciat el nom de la coordinadora d’activitats culturals del nou campus, l’alcoiana, Majo Pallarés.

Palomar ha assegurat que «el Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant és ja una realitat. Un espai universitari on la docència i la investigació, arriba a la ciutat per a quedar-se». En aquest sentit el màxim responsable de la institució acadèmica ha assenyalat que «Alcoi sempre ha sigut una ciutat universitària. La Universitat germana, la Politècnica de València, ha mantingut una oferta ampla de titulacions tècniques que ara poden veure el complement de la nostra tasca en la formació de mestres».

En el seu discurs també ha destacat «el ferm compromís de la nostra universitat amb estes comarques, el què es confirma amb l’experiència d’anys a través de la Seu Universitària de Cocentaina, completada per diversos acords com els de les aules de Benilloba i Muro».

Palomar també ha agraït «l’interés i la col·laboració dels agents socials de la comarca, de manera especial la Cambra de Comerç, l’edifici de la qual serà la nostra seu provisional i als representants de la Fundació Mutua de Levante, els quals, des del primer moment han donat suport a aquest projecte».

Per la seua part, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha destacat que «el nou campus de la Universitat d’Alacant aporta una oferta d’estudis complementària a la que ja existeix a la nostra ciutat i ens converteix en una de les poques ciutats valencianes amb dos campus d’universitats públiques al seu terme».

Francés ha assenyalat que «la transformació i el creixement de la ciutat sempre ha anat lligada a la formació que ara es veu incrementada d’una manera notable amb el nou campus que oferirà uns estudis molt demandats en la nostra ciutat i també en la nostra comarca, als quals, òbviament, també s’adreça aquesta nova oferta educativa».

L’alcalde ha explicat que «ja estem treballant en noves instal·lacions per al campus universitari de la UA, ja que una vegada s’implementen els nous cursos aquestes que n’ha cedit la cambra de Comerç d’Alcoi seran insuficients per donar cabuda a les necessitats».

A l’acte de presentació del Campus d’Alcoi de la UA han assistit per part de la Universitat, el degà de la Facultat d’Educació, José Maria Esteve, el vicerector d’Estudis, Enrique Herrero, el de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, el de Qualitat i Innovació Educativa, Francisco Torres, el d’Ordenació Acadèmica i Professorat, José Penadés i el gerent, Rafael Pla. També hi ha assistit el coordinador de la Seu de Cocentaina i les aules properes al nou campus, José Luis Todolí. Per part de l’Ajuntament, a banda de l’alcalde, també han assistit Manuel Gomicia, regidor d’Universitat i Alberto Belda, d’Educació i el president de la Cambra de Comerç, Pablo de Gracia.

Campus Alcoi UA