El prestigiós diari dels Països Baixos ‘NRC Handelsblad’ ha dedicat un reportatge a les festes de Moros i Cristians de la nostra ciutat. La peça periodística ja es troba disponible a la web del diari i en ella s’ofereix una visió integral de la festivitat, per a la qual han disposat del testimoni de diferents protagonistes.

Algun d’ells són per exemple el recent capità moro, Jorge Vaquer, o l’ambaixador moro Javier Gisbert. El reportatge aborda d’altra banda el valor intercultural dels actes, dels quals es recorda que commemoren la reconquesta cristiana. Per traure ferro a una hipotètica discriminació respecte al bàndol moro, s’inclouen les declaracions del fester i ex professor d’història Enrique Pérez, qui afirma el següent: «No importa si pertanys als cristians o als musulmans. No es fa cap distinció entre ‘bons’ o ‘dolents’».

Que aquesta publicació s’haja dut endavant respon als viatges de premsa (press trip) que des de la regidoria de Turisme d’Alcoi es porten coordinant des de fa uns anys. En aquesta ocasió, el periòdic NRC Handelsblad, que ja va enviar corresponsals per a la Cavalcada de Reis d’enguany, ha disposat de dos periodistes que cobriren la trilogia festera.

Aquestes accions, assegura la regidora Lorena Zamorano, «estan incloses en el pla de màrqueting de la regidoria de Turisme per tal de posicionar-nos com a destinació d’aquells països emissors de turistes. El mercat dels Països Baixos ha experimentat un enorme creixement en la ciutat, posicionant-se com el tercer mercat emissor de turistes a Alcoi per darrere únicament de França i el Regne Unit».