La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, ha fet balanç de la campanya Contra les Agressions sexistes realitzada pel seu departament al llarg de les Festes d’Alcoi i dintre del Pla d’Igualtat de la nostra ciutat. D’una banda, cal destacar que afortunadament no s’ha registrat cap denúncia de violació, abusos o agressió sexual ni als punts habilitats ni als telèfons de les forces de seguretat. D’altra banda, l’afluència de gent per a informar-se i rebre informació ha sigut destacada i molts d’ells, era gent jove.

Mira ha comentat, que el que sí que s’ha produït són dos possibles casos de violència de gènere però que no estan directament relacionat amb les festes i que s’han atés seguint el protocol habitual des de la policia local. D’altra banda, des de l’Ajuntament es destaca que la campanya continua més enllà de les festes i se seguiran realitzant actuacions d’informació per a qualsevol víctima se senta sola.

D’altra banda, des de la Regidoria es considera que la campanya ha sigut un èxit ja que ha estat molt ben rebuda per la ciutadania, i que molta gent, sobretot, gent jove, s’ha acostat a preguntar i informar-se.
«És evident que hem de seguir treballant perquè totes i tots siguem conscients que No és No, encara queda molt per fer. Les últimes concentracions contra una sentència injusta han evidenciat que la nostra societat ha dit «prou», ja no consentirem més un món patriarcal i masclista que no permet que siguem lliures ni que visquem segures. Des de la vaga del 8 de març, moltes dones han començat a prendre consciència d’actituds, d’alguns micromasclismes i comportaments que per la força de la quotidianitat hem considerat normals fins ara, i fins i tot, hem rigut; això ha canviat i no deixarem de reclamar igualtat real, llibertat i respecte per a totes les dones i estarem al costat d’aquelles que han patit una agressió sexista» explica la regidora d’igualtat alcoiana.