L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha comparegut en roda de premsa aquest migdia per tal de valorar la sentència judicial amb la qual el TSJ anula el projecte Alcoinnova.

Francés ha qualificat l’anul·lació del pla d’actuació en La Canal com una notícia “agridulce”, justificant el qualificatiu d’una banda, com a bona notícia, el fet que no se situe el complex empresarial en La Canal. En contrapartida el primer edil lamenta el pèrdua de temps que ha suposat tot aquest tràmit “que no ha servit per a res”, assegura, amb el perjudici que pot suposar aquesta fallada per a l’empresa promotora, La Española.

Amb tot, des de l’Ajuntament d’Alcoi s’oferirà a La Española sòl en la zona de Pagos, amb la finalitat que el projecte Alcoinnova es desenvolupe en aqueix emplaçament. De fet, l’alcalde ha recordat que el nou PGOU reserva en aqueixa zona uns 300.000 m2 de sòl industrial en els quals es pot situar aquest ambiciós projecte.

Cal recordar que la sentència no és ferma i per tant cap recurs davant el Tribunal Suprem, cosa que dilataria encara més el projecte.

Toni Francés