L’Associació Internacional de Ciclisme de Muntanya (IMBA) ha certificat satisfactòriament la nova ruta per a bicicletes BTT que discorre per l’entorn natural de la nostra ciutat. Així ho ha anunciat aquest organisme mitjançant una publicació a les seues xarxes socials, des d’on s’anima a tots els seus seguidors a participar en la marxa inaugural que tindrà lloc demà dissabte 5 de maig.

Recordem que la marxa s’emmarca dins de ‘AlcoiRoda’, una iniciativa que es durà a terme el pròxim cap de setmana per tal de fomentar la mobilitat sostenible a la nostra ciutat. Amb la difusió, l’Ajuntament aconsegueix que una associació que té delegacions per diferents països es faça ressò dels encants naturals d’Alcoi.

En aquest sentit, els contactes establits per la regidora Lorena Zamorano amb els dirigents de la IMBA durant l’última edició de Fitur foren essencials perquè s’haja formalitzat la certificació.

L’associació fa constar a una publicació en facebook que la ruta BTT constitueix «un gran inici de projecte amb el qual l’Ajuntament d’Alcoi aposta per un turisme actiu d’interior, i per la recuperació de camins i senders per al gaudi de tots els ciutadans de manera lliure i gratuïta». D’altra banda, també destaca algunes especificacions tècniques com per exemple la distància (31,5 km), la seua elevada dificultat, o alguns dels indrets pels quals discorre la senda.

Nascuda a Califòrnia en 1988, la IMBA va arribar a Espanya amb la intenció de defendre un ciclisme sostenible i representar els interessos dels ciclistes de muntanya davant de l’administració.