Podem Alcoi ha presentat esmenes parcials als pressupostos generals per al 2018, a través del seus representants al Congrés i Senat. Entre elles, volen que s’incloga la millora, modernització i adequació dels trams de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva. Segon Aarón Ferrándiz «Un any més ens veiem en la necessita de demanar aquesta esmena pel retard, per no dir inexistència, en les inversions per part del Govern Central del PP».

Un altra esmena presentada ha estat la necessitat de subvencions i suport al transport terrestre intercomarcal. Segons afirma el membre de la formació morada «és necessari per poder facilitar la mobilitat entre comarques i pobles de la mateixa comarca en
aquelles on és escàs, com és el cas del bus Gandia-Alcoi». L’import d’aquesta esmena estaria al voltant d’un milió d’euros.

A més sol·liciten la construcció de la passarel·la de la Via Verda Fins a Cocentaina, necessària després de la construcció de la primera circumval·lació o millores per a la Via Verda Alcoi-Gandia.

La senadora per Alacant, Vicenta Jiménez afirma que «les inversions són escasses i totalment insuficients per a la nostra província. No hi ha voluntat real de vertebrar les nostres comarques ni d’apostar per un transport sostenible. Aquests PGE tampoc serveixen per donar impuls a la nostra indústria.»

A més, continua la Senadora, «Alacant és la quarta província amb menys inversió per habitant, la qual cosa s’agreuja per l’infrafinançament. El PP i el seu soci Ciudadanos ens maltracten un any més amb aquestos Pressupostos».

Aquest procés de recollida d’esmenes forma part de l’esmena a la totalitat que presenta el grup parlamentari d’Units Podem i que es debatrà a la cambra baixa.