Com ja és habitual als darrers anys, la cloenda de l’Esport Adaptat dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana serà a Alcoi on es viurà el darrer encontre de la temporada en el que participaran un total de 1.004 persones, el dimecres 9 de maig. L’activitat que es durà a terme és la Ruta de senderisme i cicloturisme en la Via Verda d’Alcoi. Totes les rutes tenen un recorregut comença al barri del Batoi i finalitza al poliesportiu Francisco Laporta.

Els participants recorreran la via verda amb 3 rutes diferents, la primera de 4 quilòmetres anirà de Batoi al Poliesportiu per la Via Verda i es podrà fer a peu, en cadira o en bicicleta. La segona ruta la faran els participants que tenen autonomia plena per a caminar i anirà pel Racó Sant Bonaventura i la tercera serà en bicicleta i arribarà fins a La Sarga, per a tornar al Poliesportiu.
El regidor d’Esports, Alberto Belda, destaca la implicació de la regidoria d’Esports amb l’esport adaptat, «estem realitzant en les piscines del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre una programació d’activitats aquàtiques dirigit a col·lectius amb discapacitat que busca millorar i mantenir la condició física, comptem amb un complex esportiu de gestió pública, l’Eduardo Latorre, un referent de qualitat a l’alçada de les infraestructures de grans capitals on realitzar aquestes activitats». El regidor indica que a més, «Des de l’EPI, Escola Poliesportiva d’Iniciació, també és treballa un esport adaptat com és el golball, esport paralímpic, ajustat per a persones cegues o amb baixa visió, es dona a conéixer en cinqué de primaria de tots el col·legis de la ciutat». Resaltar també que l’Ajuntament també dona suport al Club Santa Lucía mitjançant un conveni, especialment a la secció de tir amb arc, un club que es dedica a l’esport adaptat.

Belda recorda que «Alcoi també ha acollit diverses proves d’esport adaptat, ara els participants podran recórrer el nostre entorn, ja que som uns privilegiats en tindre paratges com la Via Verda o el Racó de Sant Bonaventura. Finalment acabaran dinant tots junts al Poliesportiu i els col·laboradors podran conèixer la nostra ciutat. Aquesta és una nova iniciativa esportiva amb la que a més, promocionem la nostra ciutat».

Eixiran des de Batoi a les 11 del matí, acabant a les 13 hores, quan tindrà lloc la recollida de premis. A les 13,30 hi haurà un dinar per a tots al Pavelló. A les 16 hores hi haurà una visita cultural per al personal col·laborador al centre de la ciutat dinamitzada per l’alumnat del cicle formatiu d’Animació Sòcio-Cultural del CIP FP Batoi.

En total participen 768 alumnes de 22 Centres de la província, entre els que està el CPEE Tomás Llácer de la nostra ciutat, acompanyat per 297 professors, és a dir faran les rutes 1.004 persones. A més, hi haurà col·laboradors, molts d’ells alumnes de formació professional de 8 centres, entre els que està el CIP FP Batoi.