Lorena Zamorano, responsable de la regidoria de Règim Jurídic ha qualificat l’acord de l’Ajuntament i Conselleria per a recuperar el cost dels nous Jutjats, com a molt favorable per als interessos alcoians.

«Des que vam accedir al govern l’any 2011 juntament amb Esquerra Unida amb la Sra. Blanes formant part del govern, sempre s’ha manifestat per part de tots la voluntat i l’esforç perquè Alcoi recuperara la inversió efectuada pel municipi en la construcció d’uns jutjats nous, molt necessaris per a la ciutat, i aconseguir un conveni amb l’administració autonòmica que legalitzara aquesta situació que va deixar en precari el Partit Popular i que aquest govern de Toni Francés ha hagut de donar solució una vegada més com molts altres assumptes», explica la regidora de Règim Jurídic, Lorena Zamorano. «Crida l’atenció la falta de coherència d’alguns entre el que fan quan governen i com es desdiuen quan estan a l’oposició, eixa memòria selectiva és poc seriosa i denota la falta de responsabilitat política que tenen certs grups en tindre tanta facilitat en desdir-se de determinats temes quan creuen que els convé», destaca, Zamorano.

«La permuta com tots saben és intercanviar un bé per un altre de similar valor. Que ningú crega que pot ser decisió de l’ajuntament malbaratar els recursos públics com denuncia Guanyar, perquè ni està en l’ADN d’aquest govern i així ho hem demostrat sobradament, ni per descomptat els serveis d’intervenció i jurídics ho permetrien», afirma la regidora.

Tal com explica Lorena Zamorano, «aquest acord s’ha pres basant-se en taxacions fetes per les dues parts, Generalitat i Ajuntament sobre els mateixos béns, i han coincidit en les valoracions. Acusar d’estafa l’acord obtingut, implica menysprear el treball que tècnics d’aquesta casa i de la Generalitat que han desenvolupat amb total imparcialitat, com sempre. Dir en premsa que s’ha qualificat la permuta d’una estafa, són declaracions factibles de ser considerades una calúmnia perquè estafar és un delicte però com sempre Guanyar ho fa sense aportar cap document. De la mateixa manera, algú podria considerar que estafar als ciutadans és dedicar-se a fer demagògia sense aportar cap solució alternativa, estafar també podria ser dir que altres partits han actuat il·lícitament però no portar mai a ningú davant de la justícia, tot depén de com es mire».

«En aquest cas, amb el conveni signat l’actuació és completament legal, tot i això convidem a qui crega que hi ha alguna irregularitat a fer una denúncia i demostrar-ho als tribunals, no només a fer populisme i acusacions sense cap prova les xarxes socials».

«La falta de responsabilitat política fa que no siguen una opció creïble, ‘mucho ruido y pocas nueces’, governar per a tots i fer oposició proactiva i no destructiva, eixes són les dues esferes de la política ben entesa, la que dignifica i la que demanen a crits els ciutadans», conclou la regidora.

Per altra banda, cal recordar que l’ajuntament també reclama els antics jutjats d’Al Azraq, que han quedat fora d’aquesta negociació, ja que considera que a l’haver deixat de tindre ús judicial ha de revertir cap a la ciutat, sent així es defensarà aquesta postura en seu judicial al no obtindre acord en aquest sentit amb la Generalitat.