Des de la regidoria de Comerç s’ha habilitat un canal de comunicació directa amb els comerciants del Centre per tal que aquests facen constar a l’administració les demandes relacionades amb una millor convivència al barri. El servei, que s’habilitarà a través d’una aplicació mòbil, entrarà en funcionament els pròxims dies i forma part d’una estratègia de dinamització del centre històric. De moment, la iniciativa s’adreça als establiments situats a l’àmbit d’actuació de l’estratègia, és a dir, als carrers Sant Nicolau, Sant Francesc, Sant Josep i limítrofs.

S’espera, assegura la regidora Vanessa Moltó, que «aquesta unió d’esforços entre l’Ajuntament i els negocis de la zona permeta recuperar l’espai urbà per als ciutadans i millorar la percepció de seguretat».

Tots aquells comerciants que vulguen ser inclosos al grup de difusió hauran d’omplir un formulari amb el qual autoritzar la recepció de notificacions. Els formularis es poden obtenir a la direcció web https://alcoi.portaldelcomerciante.com/ o a les mateixes instal·lacions de l’oficina de Comerç (c/Sant Francesc. 38).

Els tècnics de l’oficina de comerç parlen d’una bona resposta per part dels comerciants, després que s’hagen adherit més d’una vintena d’establiments durant el primer dia de difusió.

Cal remarcar que els missatges enviats a la plataforma seran rebuts únicament pels tècnics municipals, assegurant així la màxima confidencialitat. Des de l’Oficina de Comerç s’actuarà a tall d’intermediari, posant en coneixement dels departaments competents tots els suggeriments o reclamacions.