El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha declarat nul el Pla d’Actuació Estratègica Alcoinnova, davant el contenciós presentat per les associacions La Carrasca-Ecologistes en Acció i Salvem l’Aqüífer del Molinar.

La sentència anul·la l’Actuació Territorial Estratègica, però no és ferma i existeix possibilitat de recurs per part de la Generalitat Valenciana la qual es va negar finalment a realitzar l’aplanament davant el plet interposat. Davant aquesta possibilitat, el Diputat de Podem, Pepe Almeria, ha registrat una pregunta per a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador.

El Diputat de la formació morada pregunta directament si aquesta Conselleria presentarà algun recurs a l’esmenada sentència. Segons Pepe Almeria “no recórrer aquesta sentència demostraria que s’ha superat un model depredador i molt agressiu amb el medi ambient i el patrimoni hídric. A més veuríem el compromís del Consell amb Alcoi i la conservació del seu patrimoni natural.”