El Museu Explora disposarà a partir d’ara d’un nou servei d’interpretació en llenguatge de signes per a persones sordes. Amb un simple lector de codi QR instal·lat al telèfon mòbil, i gràcies al senyal wifi que proporciona el museu, els visitants podran visualitzar als seus dispositius una traducció en llenguatge de signes del contingut de tots els panells informatius.

Per a dur endavant aquest projecte s’ha comptat amb l’estreta col·laboració de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD), i de l’Associació de Persones Sordes d’Alcoi i Comarca.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, recorda que la iniciativa va sorgir de la campanya de pressupostos participatius d’enguany, i que els plans de l’Ajuntament contemplen estendre aquest servei a tota l’oferta turística de la ciutat.