Aquesta setmana s’han reunit a València el Director General d’Infraestructures, representants de les dues Diputacions i del Consorci de Comarques Centrals per impulsar la Via Verda Alcoi-Gandia. També estaven a la mateixa els alcaldes de les dues ciutats on comença i acaba la línia: Toni Francés, que a banda de ser alcalde d’Alcoi és el president del Consorci de les Comarques Centrals, i Diana Morant, alcaldessa de Gandia.

A la reunió a la capital, totes les administracions van mostrar la voluntat de treballar conjuntament per impulsar aquest important projecte, que pot contribuir d’una forma decisiva a la vertebració, i desenvolupament econòmic de les comarques centrals. La recuperació del trajecte de l’antiga via del tren Alcoi-Gandia, que enguany celebra el seu 125 aniversari, en una via verda pot ser un gran revulsiu turístic per a les comarques centrals.

La voluntat manifestada per totes les administracions faria d’aquest projecte el primer projecte de col·laboració conjunt entre l’administració Autonòmica i les dues diputacions. Cal recordar que l’important impuls que s’ha donat a la iniciativa des del Consorci de les Comarques Centrals, presidit per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, que es va reunir amb el Director General d’Infraestructures per demandar-li la implicació de la Conselleria en aquest projecte. Francés també es va reunir amb els dos presidents de les diputacions d’Alacant i València, César Sánchez i Jorge RodrÍguez, per demanar-los en nom del Consorci el seu suport.

L’alcalde d’Alcoi destaca que «Estem parlant d’una via de més de 50 km que uneix la costa amb l’interior per una zona amb un gran atractiu mediambiental, esportiu, cultural i turístic. Una oportunitat important per a tots els que formem part d’aquest territori. Una iniciativa per la qual cal lluitar i que es mereix l’atenció i suport de totes les administracions».

La Conselleria ja ha començat a estudiar tot el trajecte per tal d’elaborar un document que definisca com ha de ser la Via Verda i quines són les actuacions necessàries, document que estarà enllestit després de l’estiu.

El projecte es presentarà a la resta d’Administracions així com a tots els pobles pels quals transcorre la línia. Una vegada definit el projecte, tant les dues Diputacions com la Conselleria ja podran definiran el calendari d’actuacions i les inversions a fer per cada una de les parts per a recuperar una via verda emblemàtica pels habitants de tots els municipis que creua el trajecte que uneix la capital de l’alcoià amb la de la Safor.

Reunió en València