L’Ajuntament d’Alcoi, en col·laboració amb el club de fans de Camilo Sesto, ha impulsat la creació d’una ruta turística per donar a conèixer la figura de Camilo Blanes Cortés, «Camilo Sesto».

Els interessats podran trobar a l’Oficina de Turisme els fullets informatius on s’especifiquen els sis indrets per on discorre aquesta ruta.  Tots espais rellevants en la vida de l’artista alcoià més internacional, com la casa on va néixer, llocs on va actuar o la situació de la seu del Club de Fans.

La iniciativa s’ha presentat a la nova seu del club (c/la Cordeta, 10), on han estat presents Lorena Zamorano i Raül Llopis en nom de l’Ajuntament, i Gilberto Molina com a president del Club de fans.

Moment de la presentació

 

Camilo Sesto

Camilo Sesto, nom artístic de Camilo Blanes Cortés.Va nàixer a Alcoi, l’any 1946. És un cantant, productor musical i compositor espanyol de balada romàntica, pop i rock. És un dels artistes insígnia d’Espanya, guardonat en 2011 amb la medalla «Màxim orgull hispà» lliurat en la ciutat de Las Vegas als Estats Units.

Ha editat àlbums en anglès i algunes de les seues cançons clàssiques les ha interpretat en italià, portuguès i alemany. Gràcies a la seua frenètica activitat discogràfica en les dècades de 1970 i 1980 i amb més de 100 milions de discos venuts, continua sent un dels intèrprets amb major quantitat de números 1, amb 52 en total, i 18 en la llista dels 40 principals.

Com a compositor ha escrit cançons per a artistes com Miguel Bosé, Ángela Carrasco, Lani Hall, Audrey Landers, Lucía Méndez, Manolo Otero, Sergio Fachelli i José José, entre altres. En 1975, va protagonitzar el paper de Jesús en l’òpera rock Jesucrist Superstar, que ell mateix va finançar en la seua adaptació a l’espanyol.

Malgrat l’abandó de les seues actuacions en directe, Camilo ha seguit des del 2014 amb algunes presentacions a Argentina, Xile, Perú, Colòmbia, Puerto Rico, Mèxic i els Estats Units. A la fi del 2016, coincidint amb el seu aniversari número 70, publica un nou recopilatori anomenat «Camilo70», aquest CD conté 60 cançons, entre èxits i temes inèdits.

La ciutat d’Alcoi li va concedir el novembre del 2016, la distinció de Medalla d’Or de la Ciutat i Fill Predilecte de la ciutat d’Alcoi.