Dimecres van tindre lloc a l’Àgora les IV Jornades Erasmus +, organitzades per la Regidoria d’Empresa, Formació i Innovació de l’ajuntament d’Alcoi i el CIP FP Batoi. Aquesta va ser una iniciativa dirigida específicament per als joves que estudien Formació Professional i estan interessats a participar en el programa Erasmus+.

Durant la Jornada diferents alumnes Erasmus + van explicar les seues experiències a l’estranger. També van intervenir centres d’Alcoi que imparteixen Cicles formatius explicant els seus projectes europeus i de mobilitat.

Cal destacar la presència del Secretari General de XARXA FP, Jordi Castillo, qui es va desplaçar des de Barcelona per a assistir a la jornada, parlar dels fins de l’Associació, de la figura del Mobility Manager i presentar els resultats de l’Estudi d’Impacte fet per XARXA FP per a estudiar com repercuteix fer les pràctiques FCT a l’estranger en l’ocupabilitat.

La cloenda de l’acte va estar a càrrec del regidor d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, qui va animar «als joves a viure aquesta experiència Erasmus + per a augmentar la seua ocupabilitat i als centres a comptar amb XARXA FP Alcoi com a recurs per a realitzar aquestes mobilitats i facilitar estratègies de partenariat amb centres d’FP de diferents països europeus».
La Xarxa FP, a la qual pertany Alcoi, junt amb 29 ciutats de 13 països d’Europa, fomenta la mobilitat d’estudiants i professionals per a la realització de pràctiques i formació en empreses de les diferents ciutats associades. Recordem que l’any passat la nostra ciutat va estar entre les 5 primeres amb més mobilitats, superada tan sols per ciutats molt més grans, açò implica per una banda que joves que estudien Formació Professional a Alcoi realitzen les seues pràctiques en empreses d’altres ciutats europees i que les empreses de la nostra ciutat acullen a estudiants d’altres ciutats d’Europa. També hi ha mobilitats de Staff (equip educatiu) que els aprofiten per a millorar la seua formació i conéixer altres models educatius.

Erasmus + és el programa de la Unió Europea per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport. El programa està en vigor des de l’1 de gener de 2014 fins al 31 de desembre de 2020, i té un pressupost total de més de 14.000 milions d’euros. Erasmus + inclou la major part de les accions de l’anterior Programa Joventut en Acció, com intercanvis juvenils, serveis de voluntariat europeu, activitats de formació, etc.